Your car, our passion!

Met onze expertise werken aan oplossingen voor nú en in de toekomst

Uitlijnen

Naast de juiste band en voldoende profiel, is het ook van belang dat de wielen van uw auto recht staan. Het scheef staan van de wielen zorgt voor een slecht en soms gevaarlijk weggedrag, te snel/scheef afslijten van uw banden, snellere slijtage van ondersteldelen en een verhoogd brandstofverbruik. Wanneer dient uw auto eigenlijk uitgelijnd te worden?

  • Uw stuur staat scheef
  • Uw auto trekt naar links of rechts
  • Uw banden slijten scheef af
  • Er zijn onderdelen vervangen en/of los geweest van het onderstel zoals een  stuurkogel/schokdemper of draagarm.

Heeft uw auto last van een van de bovenstaande mankementen, dan is het raadzaam uw auto te laten uitlijnen en de beste GRIP en minste slijtage te garanderen. Twijfelt u of uw auto uitgelijnd moet worden? Dan kunt u bij ons ook terecht voor een uitlijncheck. Staan de wielen van uw auto goed en hoeft er dus niets gesteld te worden dan betaald u slechts € 25,00 voor de uitlijncheck. Staan de wielen scheef en moet er uitgelijnd worden, dan betaalt u € 55,00 in totaal voor het uitlijnen.

Balanceren

Het balanceren van banden/wielen wordt vaak verward met uitlijnen. Wanneer moeten uw wielen gebalanceerd worden?

Telkens als er een band wordt gemonteerd, bv. bij een reparatie of het monteren van een nieuwe band, is balanceren noodzakelijk. Dit voorkomt een trillend stuur, vreemde slijtage aan banden en een verhoogde slijtage aan delen van het onderstel zoals wiellagers.

De meest voorkomende klacht is een trillend stuur bij een snelheid vanaf 80km/h en hoger.

Ervaart u een trilling al vanaf een lagere snelheid dan is het aan te raden om niet ver meer door te rijden en uw banden/auto te laten nakijken.

Reparatie

Heeft u een lekke band?

Wellicht kunnen wij u weer op weg helpen met een vakkundige reparatie!

Banden Opslag

Heeft u een set winter én zomerwielen?

Dan bieden wij naast de bandenwissel ook de mogelijkheid om uw wielen/banden veilig en verzekerd bij ons op te slaan.

TPMS (Tire Pressure Monitoring System)

Vanaf 1 november 2014 worden auto’s af fabriek uitgerust met de zogenoemde TPMS-sensoren of bandenspanningssensoren. Dit systeem zorgt voor een stuk extra veiligheid in het verkeer. Door deze sensoren krijgt u op tijd een melding in het display van uw auto bij een te lage bandenspanning, dit voorkomt dat de band kapot wordt gereden als gevolg van een lege band. De juiste  bandenspanning is ook belangrijk voor de levensduur en het brandstofverbruik.  Het is aan te raden om de bandenspanning van uw auto minimaal één keer per maand te controleren.

Wat betekent dit voor u?

Heeft u een splinternieuwe auto aangeschaft dan is de kans groot dat deze uitgerust is met het TPMS-systeem. Er zijn 2 soorten TPMS-systemen, een direct en een indirect systeem. De een werkt met sensoren gemonteerd in de velg (direct), de ander werkt zonder sensoren in de velg, maar meet de omwentelingen per wiel (via ABS/TCS), een lege band heeft een kleinere omtrek en draait dus sneller rond (indirect).

Heeft u een direct TPMS-systeem op uw auto en wilt u bv. een nieuwe winterset (velgen met banden), dan moet u daarnaast rekening houden met de extra aanschaf van 4 TPMS-sensoren. Wij kunnen dit voor u verzorgen, evenals het programmeren en inlezen van deze sensoren. Elke keer als u bij ons in de werkplaats komt controleren wij de werking en testen wij de status van de batterij in elke sensor. Deze werkzaamheden brengen dus wat extra kosten met zich mee, maar die kosten wegen niet op tegen de voordelen van een goed functionerend TPMS-systeem.

Heeft u het indirect systeem? Dan heeft u dus geen sensoren nodig, maar is het wél nodig op de boordcomputer de bandenspanningscontrole te resetten. Dit staat in het instructieboekje van de auto.

Tarieven

Bekijk onze prijzen

Contact

Aarzel niet ons en berichtje te sturen