Goede banden zijn erg belangrijk

…het is immers uw enige contact met de weg.

Remweg, verbruik, comfort en GRIP hangen allemaal samen met welke band onder uw auto gemonteerd zit. Afhankelijk van het aantal kilometers dat u rijdt en het doel van uw auto kan de ideale band variëren, of u nu zomer en winterbanden gebruikt, of kiest voor een 4 seizoenen band. Wij luisteren graag naar uw wensen en komen samen met u tot een passende band.

Voor veel mensen is het erg onduidelijk hoe een bandenmaat is opgebouwd. Het is echter zeer belangrijk om de juiste bandenmaat  te laten monteren op uw auto, dit voorkomt een afwijkende snelheidsmeter, overmatig brandstof verbruik en biedt meer comfort. Hiernaast ziet u hoe een bandenmaat wordt afgelezen.

Banden coderingen
grip-aanduiding

Voorbeeld: 205/55R16 94V

  1. Breedte van de band in millimeters
  2. Hoogte van de band in procenten van de breedte
  3. Diameter van de velg in Inch
  4. Draagvermogen van de band; in dit geval 670 Kg
  5. (Maximum) snelheidscodering; in dit geval 240 Km/h

Deze banden worden over het algemeen standaard gemonteerd af fabriek bij nieuwe auto’s. Het rubber en profiel van een zomerband zijn ontworpen om de beste GRIP te bieden bij droog of nat wegdek boven de 7°C.

De zomerband heeft een harder rubber compound dan de winterband. Ook is het verschil snel te zien aan het profiel van de zomerband. Daar waar de winterband veel lamellen in het profiel heeft, is het profiel van de zomerband stugger voor meer GRIP vanaf  7°C.

grip-zomer

Het profiel van een winterband is zo ontworpen dat deze meer houvast heeft in de sneeuw. Daarbij hebben winterbanden een zachtere rubber samenstelling welke een betere GRIP bij koud en glad wegdek garandeert.

Dankzij de zachtere rubber samenstelling en de lamellen in het profiel blijft de band bij kou en vorst soepel, maar slijt de band wel sneller wanneer er boven de 7°C mee gereden wordt.

grip-winter

Deze band is het ideale compromis voor het hele jaar.

De 4 seizoenenband is een alles kunner. U kunt er rustig mee op vakantie gaan naar warme oorden, maar ook bij vorst zal de 4 seizoenenband goed presteren. Echter, blijft de 4 seizoenenband een compromis en zal deze dus niet de prestaties van een winter- en zomerband kunnen evenaren.

grip-4s

Wij hebben een divers aanbod van gebruikte banden. Uitermate handig als u één kapotte band heeft of wanneer het profiel te weinig is voor de APK keuring (+1.6mm).

Al onze gebruikte banden worden zorgvuldig gecontroleerd op beschadigingen en hebben minstens een profieldiepte vanaf 4mm.

Bel of kom gerust eens langs om het aanbod te bekijken.

grip-used

Ook kunt u bij ons terecht voor geluidsarme banden, speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s en semi-slicks, de straatlegale circuit band.

Ook ‘heavy-load’ banden, voor zware bestelwagens en caravans hebben wij in ons aanbod.

grip-heavy

Tarieven

Bekijk onze prijzen

Contact

Aarzel niet ons en berichtje te sturen

THE BRANDS WE TRUST.